източник: investor.bgЕвропейският съюз предлага мита върху американски стоки на стойност 20

...
източник: investor.bgЕвропейският съюз предлага мита върху американски стоки на стойност 20
Коментари Харесай

ЕС предложи мита върху американски стоки на стойност 20 млрд. долара

източник: investor.bg

Европейският съюз предлага мита върху американски артикули на стойност 20 милиарда $ в границите на дългогодишния спор поради дотациите на Съединени американски щати за самолетопроизводителя Boeing, оповестяват Ройтерс и Военновъздушни сили.

По-рано този месец Световната комерсиална организация (СТО) заяви, че Съединени американски щати не са прекратили някои държавни помощи за Boeing.

Решението на Европейския съюз следва известието на Вашингтон, че обмисля налагането на мита върху артикули от Европейски Съюз на стойност към 11 милиарда $ в отговор на дотациите за Airbus.

 

През април Европейски Съюз утвърди проекти за договаряния със Съединени американски щати, целящи понижаване на комерсиалните бариери.

„ Европейските компании би трябвало да могат да се конкурират при обективни и равни условия “, съобщи еврокомисарят за търговията Сисилия Малмстрьом. „ В тази връзка неотдавнашното решение на СТО за американските дотации за Boeing е значимо. Трябва да продължим да пазиме равни правила на играта за нашата промишленост “, добави Малмстрьом.

Предложените мита се отнасят до необятна гама от артикули – от самолети до химикали, хранителни артикули, в това число замразена риба, цитрусови плодове и кетчуп, чанти, трактори, лопати.

Публикуваният лист ще бъде открит за съвещания до 31 март и може да бъде ревизиран, отбелязва Ройтерс.

„ Европейски Съюз остава отворен за диалози със Съединени американски щати, в случай че те са без предварителни условия и целят постигането на обективен излаз “, заяви Малмстрьом.

И по двете каузи арбитрите от СТО към момента не са определили сума, само че делото на Съединени американски щати против Airbus е в по-напреднала фаза и решение е допустимо през юни или юли. Делото на Европейски Съюз против Boeing може да завърши при започване на 2020 година

И двете страни обявиха, че избират споразумяване на разногласието, което няма да докара до налагането на мита. В същото време Европейският съюз разгласи, че е подготвен да стартира публични договаряния със Съединени американски щати.

Комисията е напът да стартира договаряния в две направления – за понижаване на митата върху индустриални артикули и за улеснение на фирмите да потвърждават, че продуктите им дават отговор на стандартите на Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Тя обаче упорства земеделието да не бъде включвано, до момента в който Вашингтон желае земеделските артикули да бъдат част от договарянията.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР